Házi praktikák az influenza ellen! - Előzzük meg! – Influenza Blog

Házi praktikák az influenza ellen! – Előzzük meg!

2016-01-01 | 00:00 Egyéb Hírek Influenzaellenes Tudástár

Kutatások szerint életünk során 2,5 évet töltünk megfázással, influenzával, így egyáltalán nem mindegy, hogy ezt az időszakot mennyire tudjuk megfelelő prevencióval lerövidíteni.
Mit tehetünk azért, hogy megelőzzük a fertőzéseket?

Először is figyeljünk oda magunkra, gyermekünkre, családunkra!Öltözködjünk rétegesen az influenza és az azt megelőző időszakokban.
A fertőzés terjedésében elkerülhetetlen a megfelelő kézhigiénia. A helyes kézmosásról blogunkon további információkat olvashat. Fertőtlenítsük a gyakran érintett felületeket, úgy mint a számítógép klaviatúrája, kilincsek, játékok, csapok felülete,  asztal felületek,  villanykapcsolók, wc ülőke.
Fogyasszunk magas vitamintartalmú gyümölcsöket, zöldségeket, amennyiben lehetséges a vitaminpótlást idénygyümölcsökből oldjuk meg.
Tüsszentéskor / köhögéskor használjunk zsebkendőt, amit a használatot követően dobjunk ki. Zsebkendőhasználat után is ajánlott az alapos kézmosás.
A helyiségben, ahol időzünk szellőztessünk.
Amennyiben tehetjük, használjunk antibakteriális kézfertőtlenítő gélt.
A téli hónapokban pótoljuk a D-vitamint vitamin kiegészítőkkel.
Ha beteg emberrel találkozunk tartsunk megfelelő távolságot és a találkozás után azonnal mossunk kezet!
Amennyiben mégis a betegség tüneteit tapasztaljuk magunkon, maradjunk otthon, hogy ne fertőzzük meg a közösséget.
Egyetlen influenzás ember tüsszentése alkalmas arra, hogy a vírussal az egész helyiséget beterítse, de a tüsszentő, köhögő személy váladékkal szennyeződött keze is veszélyt jelenthet a közösség számára. Egy kutatás szerint az influenzavírus akár 5-10 percig is életképes maradhat, ezért a megelőzésre vonatkozó tanácsokat érdemes megfogadni!