Immun Kapitány az influenza ellen – Influenza Blog

Immun Kapitány az influenza ellen

2017-02-08 | 09:58 Egyéb

IMG_7778_crop

„Óvd, akit szeretsz! Tartsd távol az influenzát!” jelmondattal idén már ötödik alkalommal indult influenzaellenes népegészségügyi kampány a nagy közlekedési vállalatok összefogásával.

Az influenzaellenes népegészségügyi kampány hagyománynak számít már 2012 óta. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alá tartozó közlekedési vállalatok és cégek, a fővárosi és vidéki közlekedési társaságok, valamint a Budapest Airport évről évre összefognak a tömeges fertőzések, az influenzajárvány elkerülése érdekében. Az ÁNTSZ is immár ötödik alkalommal vállalta az összefogáskampány szakmai felügyeletét.

Az „Óvd akit szeretsz! Tartsd távol az influenzát!” jelmondat a kampány fő üzenetét jelzi, hiszen a lakosság nem csupán saját, hanem jellemzően családja, gyermekei, idősödő szülei egészségéért is aggódik az influenzaszezon idején.

IMG_4057

Az idei évben az állami intézményekben és közlekedési vállalatoknál kihelyezett plakátokon Immun Kapitány hívja fel praktikus tanácsok formájában a figyelmet a legszükségesebb lépésekre, amelyek a fertőzésveszély csökkentését szolgálják. A reptéren (angol nyelven is), a buszállomások váróiban, pénztáraiban, pályaudvarokon, orvosi rendelőkben országszerte összesen több mint 1000 db az influenza megelőzését segítő figyelemfelhívó hirdetmények segítik a tájékoztatást.