72 kórházban van látogatási tilalom az influenza miatt – Influenza Blog

72 kórházban van látogatási tilalom az influenza miatt

2018-02-16 | 13:08 Egyéb

Az ÁNTSZ jelentése szerint február 5. és 11. között tovább nőtt az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók aránya. 100 000 lakosból 620 kereste fel orvosát influenzás panaszokkal, ami a teljes népességre vetítve összesen 60900 embert jelent. Ez 27,5%-kal több ember az előző héthez képest.

Mindez azt jelenti, hogy az év hatodik hetében nem állt meg, de mérséklődött az influenza terjedése. Persze területi alapon jelentős eltérések figyelhetők meg az országban. Somogy megyében csökkent, a fővárosban és Zala megyében pedig nem változott az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Mindenhol máshol viszont növekedés figyelhető meg. A megbetegedési gyakoriság Fejér, Pest és Békés megyében volt a legmagasabb, Heves, Somogy és Vas megyében pedig a legalacsonyabb.

Az influenzajárvány miatt pedig már 72 kórházban rendeltek el teljes vagy részleges látogatási tilalmat. Az egészségügyi intézményeket érintő korlátozások egyedül Zala megyére nem terjednek ki.

Az ÁNTSZ jelentését teljes terjedelmében itt olvashatod el: https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/influenza_figyeloszolgalat_2017_2018/influenza_06.html