Aromax illóolajok testnek és léleknek – Influenza Blog

Aromax illóolajok testnek és léleknek

2018-03-01 | 10:33 Egyéb

A különféle csodás aromájú illóolajok gyógyító erejét és hangulatunkra gyakorolt jótékony hatását az orvostudomány is elismeri, és rendszeresen alkalmazza terápiás célokra. Segítségükkel nem csupán megpihentethetjük lelkünket és elcsendesíthetjük zsibongó gondolatainkat, hanem testünk számos fájdalmát is enyhíthetjük.

Évezredek óta alkalmazza az emberiség az orvoslásban az illóolajokat, és ugyanilyen régóta használja a lélek és szellem regenerálásához is őket. Arról, hogy az ókori terápiáknak éppen olyan fontos eleme volt az illatkúra, mint a mai wellness kezeléseknek minden kétséget kizáróan tanúskodnak azok az i.e. 3000-ből származó terracota „desztilláló készülékek” valamint parfümök tárolására használt edények, amelyek az Indus-völgyében folyó ásatások során kerültek elő. A leleltek megmutatták, hogy a növények illóolaját már 4-5 ezer évvel ezelőtt is tudatosan használták elődeink, akik ismerték azok egészségre gyakorolt jótékony hatásait, és előszeretettel illatosították velük magukat és környezetüket is.

Ma már nem csak a tapasztalat, hanem a tudomány bizonyítja, hogy mi mindent köszönhetünk az illóolajoknak. Számos fajtájuk például antimikrobális hatású, vagyis képesek szembeszállni a környezetünkben és szervezetünkben található kórokozókkal, így például influenza járvány esetén csökkenthetik a fertőzés veszélyét. A leginkább ismert erről a tulajdonságáról a cickafark, a citronella, az eukaliptusz, a fahéj, a kakukkfű, a kamilla, a levendula, a szegfűszeg és a teafa. Emellett a légutaknak is jót tesznek, hiszen számos illóolaj (például az eukaliptusz, a niaouli vagy a törpefenyő) a tüdőn keresztül választódik ki, és elősegíti a letapadt kórós váladék elfolyósítását és kiürülését. Jól ismertek még az emésztőrendszerre, az idegrendszerre (citromfű és levendula), a bőrre és az izomszövetekre gyakorolt pozitív hatásuk is, és eredményesen használhatók fájdalomcsillapításra és gyulladáscsökkentésre is. Ez utóbbira leginkább a boróka, a borsosmenta, az erdeifenyő, az eukaliptusz, a kámfor és a rozmaring alkalmas, míg az emésztésben az ánizs, a borsosmenta és az édeskömény a leghatásosabb segítség.

Ha illóolajat vásárolunk, akkor érdemes többfélét beszerezni, hiszen így nem csak a hangulatunk változását követhetjük velük az esti lazító fürdőzések során, hanem az esetlegesen előforduló egészségügyi panaszainkra is mindig megtaláljuk otthon a legmegfelelőbbet. Arra azonban mindenképpen érdemes odafigyelnünk, hogy csak a legjobb minőségű terméket vegyük meg, amelyek mentesek a mesterséges adalékanyagoktól, és gyógyszerkönyvi minőségűek. Az Aromax 62 különféle illóolaja közül ez utóbbi feltételnek az erdei fenyő, a földimogyoró, a ricinus, az eukaliptusz, a levendula, a fahéj, a borsosmenta, a kamilla, a rozmaring és a kakukkfű felel meg, míg a természetesség kritériumát valamennyi maradéktalanul teljesíti.