Influenzaellenes Tudástár – Influenza Blog

Hogyan előzheted meg az influenzát? – Kedvenceid válaszolnak

2018-02-15 | 11:04 Egyéb Influenzaellenes Tudástár

Tudod mik az influenzavírus megelőzésének legegyszerűbb módjai? Ha te is hasznát vennéd néhány jó tanácsnak, akkor nézd meg a Vitamin Water által készített videót, amiben az Animal Cannibals, Sifter Tímea és Keszthelyi Rita mondja el neked, hogy milyen pofonegyszerű technikákkal tudod az influenzajárvány idején is megőrizni az egészségedet.

Hogyan kerülheted el az influenzát?

Nézd meg a VIWA Vitaminwater által készített videót, amiben az Animal Cannibals, Sifter Tímea és Keszthelyi Rita Vízilabda mondja el nektek, hogy melyek azok a pofonegyszerű technikák, amelyekkel az influenzajárvány idején is megőrizhetitek egészségeteket.

Közzétette: Influenza Blog – 2018. február 15.


Télen is egészségesen

2018-02-09 | 16:11 Egyéb Influenzaellenes Tudástár

Bár szervezetünknek többféle vitaminra is szüksége van – télen főképp -, az immunrendszerünk támogatásához ezek közül a C-vitamin és a D-vitamin a legfontosabb. A vitaminok nélkülözhetetlenek szervezetünk számára, előállítani azonban legtöbbször nem tudjuk őket, így a táplálékkal kell bevinni azokat.

Tovább →


Így állítsd meg az influenzát – 10 hasznos tipp a mindennapokra

2018-02-01 | 13:07 Influenzaellenes Tudástár

Az influenza világméretű járványokért és emberek százmillióinak halálért felelős vírus, amely ellen nagyon sokáig nem találta a megfelelő védekezést az emberiség. Ma már eléggé kiismertük ezt a kórokozót, és tudjuk, hogy mik azok a hétköznapi praktikák, amivel távol tarthatjuk magunktól. Ha ezeket használod,  jó eséllyel egészségesen megúszod a következő influenzajárványt is!

Tovább →


Nekik jár az ingyenes influenza elleni oltás – ideje kérni a vakcinát!

2017-12-20 | 17:06 Egyéb Influenzaellenes Tudástár

Egyelőre még nyoma sincs az influenza vírusnak az országban, és Európa szerte is csak nagyon kevés ilyen jellegű megbetegedést regisztrálnak, azonban Ausztrália felől egy igen intenzív járvány közeledik. Legfőbb ideje tehát, hogy beoltassuk magunkat! Lássuk, kik azok, akik ingyenesen juthatnak hozzá a vakcinához! Tovább →


Influenza, nátha, megfázás

2017-02-22 | 11:14 Egyéb Influenzaellenes Tudástár

Sokan közülünk nem tudják pontosan megkülönböztetni ezt a három fogalmat. Tovább →


Tippeljen melyik a legjobb vitamin az influenza ellen!

2017-02-10 | 12:03 Egyéb Influenzaellenes Tudástár

Az elmúlt héten másfélszeresére emelkedett az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) jelentése szerint az influenzás tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma. Tovább →


Influenza és kézhigiénia – A helyes kézmosás fontossága!

2016-03-31 | 08:41 Egyéb Hírek Influenzaellenes Tudástár

A megfelelő kézmosás a fertőzések elkerülésében elengedhetetlen. Kutatások szerint kézfejünkkel az orrunkat, arcunkat óránként legalább 6 alkalommal érintjük meg, de megfelelő és rendszeres kézmosással csökkenthető a fertőző betegségek esélye. Tovább →


A teafogyasztásról – segíthet a megfázás és az influenza tüneteinek enyhítésében

2016-03-11 | 13:55 Egyéb Influenzaellenes Tudástár

A tea a víz után az egyik leggyakrabban fogyasztott folyadékunk. Tovább →


Immunerősítő élelmiszerek – Dietetikus tanácsával

2016-03-03 | 17:04 Egyéb Influenzaellenes Tudástár

A tél végére gyakran előfordul, hogy lemerülnek szervezetünk vitamin- és ásványi anyag raktárai. Amikor immunerősítő élelmiszerekről ejtünk szót, ásványi anyagokban, vitaminokban, antioxidánsokban bővelkedő nyersanyagokra, élelmiszerekre kell gondolnunk. Tovább →


Influenza kisgyermekeknél és kisgyermekes családoknál

2016-03-03 | 10:45 Egyéb Influenzaellenes Tudástár

Az influenzajárvány idején két életkorban, az idős korúaknál és a kicsi gyermekeknél még jelentősebb a szövődmények kialakulásának kockázata, ezért erre a két korosztályra még jobban oda kell figyelnünk. A fertőzés közösségben alakul ki a leggyorsabban (bölcsőde, óvoda, iskola), jellemzően három gyermekből egy nagy eséllyel megfertőződhet.

 

A kisgyermekek és a kisgyermek közösségek az influenza terjedésében központi szerepet játszanak, a kisgyermekes családok között az influenza kétszer olyan gyakori, mint a nagyobb gyermekes családoknál. Ahol a gyermek influenzás lesz, ott a család valamely tagját nagy eséllyel szintén megfertőzi a betegség. Influenzaszerű tünetekkel ajánlott, hogy a gyermek a lázas állapot megszűnését és a lázcsillapító szerek szedését követő 24 óráig maradjon otthon.

Ha a betegség lefolyása súlyosabb, 7 napig otthon tartózkodás javasolt. Felnőttek esetében az a jellemző, hogy a tünetek megjelenését követő 5 napig fertőznek, ez gyerekek esetén 7 napig, vagy egészen a tünetek fennállásáig nyúlhat ki. Influenza fertőzéskor a szülők figyeljenek és ügyeljenek a testvérek és a család többi tagjának állapotára is és lehetőség szerint maradjanak ők is otthon a gyógyulásig. Begyógyszerezett, lázcsillapítós gyereket ne vigyünk közösségbe! Minden szülő döntsön felelősséggel a saját gyermeke  egészsége és a gyermekközösség érdekében.

Forrás: antsz.hu